Flere kulturinstitutioner er allerede en del af ”Skab en verden med leg” kampagnen i Danmark.
Nedenfor kan du lade dig inspirere og se eksempler på de enkelte aktørernes events og aktiviteter.
DOKK1
Dokk1, Aarhus Bibliotekerne
Aarhus Bibliotekerne består af 19 biblioteker i Aarhus, som alle er engageret i ”Skab en verden med leg” bevægelsen. På hovedbiblioteket Dokk1 er idéudviklingen i fuld gang, og planen er at skabe et årligt arrangement, der skal klæde borgere såvel som medarbejdere og hele Dokk1 på til leg. Ambitionen er, at få leg helt tæt ind på kroppen ved at arbejde med stimulering af børn gennem leg og læring i det fysiske rum.
Læs mere om DOKK1 her
Københavns Professionshøjskole, Pædagoguddannelsen
250 børn og deres pædagoger fra forskellige daginstitutioner inviteres til ”Store Legedag” med de studerende på Campus Carlsberg, der afholder legende workshops som skal inspirere pædagogerne med sjove, nyopfundne lege. Samtidig inviteres pædagogerne til foredrag med forskere, som vil formidle den nyeste viden inden for læring gennem leg. ”Store Legedag” har til formål at skabe et læringsrum for den pædagogiske praksis, hvor studerende, pædagoger og forskere samarbejder og lader sig inspirere til at skabe endnu flere legende oplevelser for børn.
Læs mere om Professionshøjskolerne her
Nationalmuseet
Nationalmuseet bidrager til ”Skab en verden med leg” bevægelsen med en måneds lang ”Ragnarok” oplevelse på museet med særligt fokus på leg i formidlingen. Oplevelsen tager udgangspunkt i Vikingetidens fortællinger om Ragnarok og består af historier fortalt af levende guder fra Nordisk mytologi, som spilles af skuespillere i spektakulære kostumer. Museets dunkle rum med vikingefund skaber rammerne for de dystre fortællinger, samtidig med at guderne interagerer med publikum undervejs, og skaber en dramatisk levende fortælling.
Læs mere om Nationalmuseet her
Danmarks Krigsmuseum
Krigsmuseet er en del af Nationalmuseet og ”Skab en verden med leg” bevægelsen. I forbindelse med at Tour de France kommer til København, udvikler Krigsmuseet børneaktiviteter, der lægger vægt på cykling og bevægelse. Brugen af cykler er knyttet til museets krigstema, hvor cykler er blevet brugt af forsvaret i krig og fred. I aktiviteterne for børn og deres familier prioriteres en aktiv tilgang til viden, en tilgang der kombinerer det legende og det fysiske i én samlet museumsoplevelse. Udstillingen løber fra den 27. juni til den 5. august.
Læs mere om Krigsmuseet her
Trelleborg vikingeborg
Trelleborg Vikingeborg er en del af Danmarks Nationalmuseum, og arbejder aktivt med legende læring, hvor al formidling og aktiviteter har fokus på inddragelse af børn.
Museet arrangerer en lang række aktiviteter i forbindelse med ”Skab en verden med leg”, hvor målet er at skabe et oplevelsesrum, hvor børnene kan deltage og involvere sig med hele kroppen. Aktiviteterne rummer blandt andet en ”Warrior Camp” for børn, etablering af en vikingehave som byder op til leg, en mobil videns-vogn med idéer til børn, familie-lege der indeholder viden om vikingetiden, mysteriejagt eller skattespil og meget mere.
Aktiviteterne løber af stablen fra slutningen af juni til og med august måned.
Læs mere om Trelleborg Vikingeborg her
ChangeX
ChangeX er en interaktiv ”community” platform, som gør det muligt for danske organisationer og fællesskaber, at søge penge til at søsætte allerede udviklede ideer, skabt af sociale entreprenører, som har fokus på læring gennem leg. Den samlede donationspulje er på i alt 1,1 millioner kroner. ChangeX er med i ”Skab en verden med leg” bevægelsen, og formålet er, at støtte og styrke lokalsamfundet, forældre og omsorgspersoner og skabe flere legende oplevelser for børn. Ansøgning om pengepuljen er mulig fra september måned. Nærmere information følger.
Læs mere om ChangeX platform her